Johanna Karimäki

Johanna Karimäki, kansanedustaja, Uudenmaan vaalipiiri

Mika Flöjt

Mika Flöjt, varakansanedustaja, Oulun vaalipiiri

Vihreät saivat eduskuntavaaleissa kerrassaan erinomaisen tuloksen: 8,5 % on korkein Vihreiden eduskuntavaaleissa saavuttama ääniosuus koskaan, ja eduskuntaryhmä kasvoi kymmenestä peräti viiteentoista! Kiitos tästä kuuluu paitsi kaikille mainioille ehdokkaille ja ahkeralle kampanjaväelle, ennen kaikkea äänestäjille, jotka antoivat Vihreille valtuutuksen edustaa itseään eduskunnassa.

Ekovihreiden neljä ehdokasta menestyivät vaaleissa mainiosti: Timo Juurikkala ja Johanna Karimäki Uudenmaan vaalipiiristä saivat komeat 1648 ja 4341 ääntä, Veli Liikanen Kaakkois-Suomen vaalipiiristä 1709 ääntä ja Mika Flöjt Oulun vaalipiiristä 2036 ääntä.

Tämä tulos riitti siihen, että espoolainen Johanna Karimäki valittiin kolmannelle kaudelle kansanedustajaksi ja kuusamolainen Mika Flöjt varakansanedustajaksi. Onnittelut molemmille hienosta tuloksesta ja suurkiitos kaikille ehdokkaille heidän tekemästään työstä ympäristön hyväksi!